Előadások

tavtarto

KITE precíziós gazdálkodási konferencia és növényvédelmi továbbképzés (2017. január 9-13., Hévíz)

A KITE második alkalommal rendezi meg a precíziós gazdálkodási konferenciát a mezőgazdasági szakemberek számára, ahol a KITE szakemberei és a külső szakértők elmondják tapasztalataikat. Ahol első kézből értesülhet a legújabb innovatív precíziós gazdálkodási trendekről, és megismerheti a legújabb eszközöket.

A továbbképzés és konferencia célja, hogy választ adjon a növényvédelem és a precíziós gazdálkodás területén felmerülő kulcsfontosságú kérdésekre, és alapvető segítséget nyújtson a gyakorlati problémákkal küzdő szakemberek részére.

tavtarto
tavtarto

KUKORICA & BÚZA konferenciasorozat (2016. november 24.)

A Magro.hu online mezőgazdasági piactér megtisztelő meghívásának tehettünk eleget 2016. november 24-én. “A precíziós szárítás, a terményszárítók precíziós beüzemelése, objektív adatok a szárító kiválasztásához” címmel tartottunk előadást. A precíziós szárítás elve új szemléletmódot képvisel, a szárítás hatékonyságát és a szárított termény minőségét állítja a fókuszba. Az előadásban újdonságok, szakmai titkok és ennek a piacnak a buktatói is szóba kerülnek, amelyek ismeretében a gazdálkodó biztosabban mozog majd az ajánlatok dzsungelében és jut el a precíziós elveknek megfelelően kialakított megoldáshoz, az optimális vízelvonás folyamatának megvalósításához, az optimálisan üzemelő szárító boldog tulajdonosaként. A konferencián bemutatott prezentáció a “Start Prezi” gombra kattintva tekinthető meg.

tavtarto

TERKA konferencia (2016. május 4.)

A Termény Kerekasztal, azaz a Terka Klub megtisztelő meghívásának tehettünk eleget 2016. május 4-én. A tanácskozáson a szemesterményszárítás volt a fő téma, melynek keretében bemutathattuk a Videokontroll sokoldalúságát, előadást tartottunk a precíziós terményszárításról. Ezt követően kérdésekre válaszoltunk és szemléltettük, hogy a hirtelen hevítés a pattogatott kukorica gyártástechnológiájának elhagyhatatlan része, nem ültethető át a terményszárítás gyakorlatába. Amikor ezt mégis megteszik, a hirtelen hevítés következménye repedezett kukoricaszemek és lisztes, porzó kukorica lesz. A konferencián bemutatott prezentáció a “Start Prezi” gombra kattintva tekinthető meg.

tavtarto

think.BDPST (2016. március 8-10.)

A Külgazdasági és Külügyminisztérium és az Antall József Tudásközpont (AJTK) az innováció és a jövő technológiáinak kutatásáról szóló konferenciát szervezett think.BDPST címmel 2016. március 8-10. között. A startup-ok az impozáns Várkert Bazárban mutatkozhattak be. A nemzetközi konferencián a magyar innovatív megoldások között a Videokontroll az egyetlen agrár startup. A think.BDPST nemcsak az ötletekről és megvalósításukról szól. A rendezvény arra mutat rá, hogy az új technológiák, megközelítések, startup-ok, innovatív megoldások, a civil társadalom és a közigazgatás szinergiája hogyan eredményezheti a gazdaság megújulását, és az egész közép-európai régió együttes fejlődését. A bemutatott prezentáció a “Start Prezi” gombra kattintva tekinthető meg.

tavtarto

Aratási Konferencia 2015 (2015. december 9.)

A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, Országos Tűzoltósági Főfelügyelőség és az Országos Tűzmegelőzési Bizottság szervezésében 2015. december 09-én “Tűzesetek a mezőgazdaságban – az aratás tapasztalatai” címmel megrendezett Aratási Konferenciára meghívót kaptunk. A szíves invitálásnak eleget téve előadást tartottunk „A szárítótűz megelőzhető!” címmel, a szemestermény-szárító tornyok tűz elleni védelméről, tűzeseteinek megelőzéséről. A bemutatott prezentáció a “Start Prezi” gombra kattintva tekinthető meg.

tavtarto

Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2013. év első féléves továbbképzés (2013. július 10.)

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon a katasztrófavédelmi hatósági osztályainak szervezett 2013. év első féléves továbbképzésen tartottunk prezentációt a szárítótüzek megelőzéséről „Szemestermény-szárító tornyok tűz elleni védelméről, tűzeseteinek megelőzéséről” címmel. A bemutatott prezentáció a “Start Prezi” gombra kattintva tekinthető meg.